Happy Easter

Happy Easter to everybody!!
What did you do today?

Buona Pasqua a tutti!
Cosa avete fatto oggi?

I had lunch with my parents and Gemma in a great Tuscan restaurant near Serravalle, called Il Pellegrino. We ate very well there, as well as at home!
When I came back to home I’d a whole in my stomach so… I prepared cannoli!
They are delicious with ricotta and canditi! Yummy!
Cannoli are typical Sicilian sweets and are often eaten during Easter 🙂
I want to share this recipe with you in order that you can do them yourselves! ;D

Io sono andata a pranzo insieme ai miei genitori e a Gemma in un ristorante Toscano vicino a Serravale chiamato Il Pellegrino. Abbiamo mangiato veramente là, come se fossimo a casa!
Quando sono tornata a casa però avevo un buco nello stomaco, quindi… ho preparato i cannoli!
Sono deliziosi con la ricotta e i canditi! Slurp!
I cannoli sono un tipico dolce siciliano e viene spesso consumato durante la Pasqua 🙂
Voglio condividere la ricetta con voi in modo che gli possiate fare a casa vostra ;D

Enjoy! <3

Cannoli

  • 300 g flour
  • 30 g sugar
  • 25 g butter
  • 15 g cocoa
  • 75 g marsala
  • 25 g eggs
  • a pinch of salt
  • water

Filling

  • 300 g sheep’s ricotta
  • 150 g icing sugar
  • 50 g candied orange peel
  • 50 g chocolate chips
  • rhum

Cannoli: mix together all the ingredients, adding enough water in order that it becomes a smooth dough.  Leave the mixture in the fridge for 1 hour.

Filling: mix together all the ingredients.
Roll out the dough very thin and form the typical form of cannoli. Let them fry in hot oil. Let cool. Fill them with stuffing and enjoy! ;*

Per i cannoli

  • 300 g farina
  • 30 g zucchero
  • 25 g burro
  • 15 g cacao in polvere
  • 75 g marsala
  • 25 g uova intere
  • un pizzico di sale
  • acqua q.b.

Per il ripieno

  • 300 g ricotta di pecora
  • 150 g zucchero a velo
  • 50 g scorza di arancia candita
  • 50 g cioccolata fondente tritato
  • rhum
Cannoli: mischiate insieme tutti gli ingredienti in modo da formare una palla bella compatta. Ricopritela di carta trasparente e mettetela in frigo per almeno un’ora.
Ripieno: mischiate insieme tutti gli ingredienti.
Stendete l’impasto sottile sottile e con l’aiuto di un coppapasta formate le tipiche forme dei cannoli. Friggeteli in olio caldo e lasciateli raffreddare. Una volta freddi riempiteli col ripieno e… gustateveli! ;*
Francesca

Posted in

Francesca Giagnorio

Francesca Giagnorio. May, 13, 1993. Fashion, beauty and life lover.

2 commenti

  1. Paula Shoe-fiend in 31/03/2013 il 23:49

    Mmmmmmm Yummo! I went round a friends house and we taxi’d into Wisemans Bridge and then walked thorough the tunnels to Saundersfoot – is SUPER windy but a good night all the same. Happy Easter.

    ♥ Paula Shoe Fiend.
    http://shoe-fiend.blogspot.co.uk/

  2. Sofia Donatelli in 01/04/2013 il 01:48

    Happy Easter! If you get a sec, check out my latest post.

    Sofia

    stylishlyinlove.blogspot.com

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